به وضعیت حقوقی مراقبان سلامت رسیدگی شود
سکینه شریف حسینی می افزاید : در حالیکه پیگیری ها و مراقبت های اولیه بیماران، ارجاع به مشاور و روانشناس، دسته بندی بیماری ها و چندین فعالیت اساسی دیگر را مراقبان سلامت در کنار پزشکان خانواده ارائه می دهند اما متاسفانه حقوق مادی و معنوی آنها نادیده گرفته می شود.
وی می گوید : متاسفانه مراقبان سلامت استان حقوق اندکی دارند و این مسئله عمده ترین مشکلی است که با آن درگیر هستند، آنها شرح وظایف مشخصی ندارند و با وجود حقوق پایین تر از اداره کار برخی مجبور به انجام وظایفی که به آنها ربطی هم ندارد از جمله منشی گری و انجام تزریقات می شوند و در این باره خواستاریم حداقل به وضعیت حقوقی مراقبان سلامت رسیدگی شود تا دریافتی آنها که زیر 2 میلیون و حتی برای برخی یک میلیون است افزایش یابد. رییس جمعیت مامایی فارس یاد آور می شود : طبق گزارشات موجود مراقبان سلامتی که در مطب های خصوصی پزشکان خانواده استان فعالیت دارند بیمه نیستند و به دلیل نداشتن قرارداد حتی آنها نمی توانند به مرخصی زایمان بروند.
دفتر و دستک ها در برنامه پزشک خانواده جمع نمی شود
شریف حسینی می گوید : از دیگر مشکلات مراقبان سلامت در فارس با وجود حجم بالای کار و عدم امنیت شغلی این است که با وجود راه اندازی سامانه ورود اطلاعات پایه بیماران تحت پوشش برنامه پزشکان خانواده، هنوز در اکثر مطب ها و مراکز پزشکان خانواده از مراقبان سلامت می خواهند اطلاعات را دستی هم در یک دفتر وارد کنند که توجیه پزشکان احتمال بروز مشکل در سامانه و به تعبیری محکم کاری است که به گفته برخی مراقبان سلامت به دلیل وقت زیادی که این دوباره کاری می برد، گاهی آنها مجبور به بردن دفترها به خانه و ورود دستی اطلاعات یاد شده می شوند بی آنکه اضافه کاری بگیرند. در حالیکه طبق بررسی و صحبت همکاران در استان مازندران اطلاعات مربوط به افراد تحت پوشش برنامه پزشک خانواده در حال حاضر الکترونیکی و صرفا به سامانه وارد می شود بطوری که دیگر اطلاعات دستی وارد نمی گردد و کاملا سیستمی است.
نبود موقعیت های شغلی برای ماماها
رییس جمعیت مامایی استان می افزاید : در حال حاضر حدود 3 هزار مامای فعال در فارس داریم که در جایگاه های مختلف از جمله به عنوان مراقب سلامت فعالیت دارند و متاسفانه به دلیل نبود موقعیت های شغلی مناسب، عدم حمایت از کلینيک های مامایی، عدم حمایت
بیمارستان های خصوصی استان و اکثر بیمارستان های دولتی از فعالیت حرفه ای ماماها در فارس ،3 هزار مامای بیکار داریم.
شریف حسینی می گوید : با وجود دریافت آموزش های لازم از سوی ماماها طی دوران تحصیل درباره سلامت باروری که به دوران بارداری هم خلاصه نمی شود، برای تعداد زیادی از آنها جایگاه منصب شغلی در نظر گرفته نشده که انتظار می رود در این باره تصمیماتی از سوی وزارت بهداشت گرفته شود.
حداقل نیمی از زایمان ها در فارس سزارین است
وی می افزاید : طبق آخرین آمارها هنوز هم حداقل نیمی از زایمان ها در فارس سزارین است در این باره با استانداردها فاصله بسیاری داریم چرا که این میزان طبق استاندارد جهانی 15 در صد است و معتقدم با افزایش حمایت از ماماهایی که در استان قصد توسعه فعالیت های حرفه ای خود را دارند می توان به اهداف مطلوب تری در بهبود این آمار و ارقام ها دست یافت.
ردیف های استخدامی ماماها افزایش یابد
رییس جمعیت مامایی فارس در ادامه بر افزایش بکارگیری ماما های استان در بخش هایی به جز زایشگاه ها تاکید می کند و می گوید : از مسئولان توقع داریم ردیف های استخدامی ماماها را به منظور به کارگیری بیشتر آنها در بخش هایی به جز زایشگاه ها افزايش دهند، نه اینکه یک تحصیلکرده مامایی مجبور به انجام کارهای غیرمربوط و فعالیت در دیگر رشته ها به دلیل نبود بازار کار مناسب شود. شریف حسینی می افزاید : متاسفانه در حال حاضر از ماماها که پایه و اساس ترویج زایمان طبیعی هستند حمایت لازم نمی شود و از آنها طبق انتظار در بخش های مختلف بیمارستانی دعوت به کار نمی شود که از مسئولان کشوری خواستار رسیدگی
هستیم.
عدم عقد قرارداد با ماماها توسط بیمارستان ها شریف حسینی ضمن انتقاد از بیمارستانهای فارس که با ماماها برای انجام زایمان طبیعی قرارداد نمی بندند، می گوید : تاکنون به جز بیمارستان مادر و کودک شوشتری دیگر مراکز درمانی زیر بار این قضیه نرفته اند، در حالیکه حمایت در این باره می تواند زمینه ترویج زایمان طبیعی را بیشتر از قبل فراهم کند. متاسفانه در حال حاضر کلینیک های مامایی نیز در شیراز حمایت نمی شوند بطوری که تعداد این مراکز در چنین کلانشهری به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد.